Apartamente Bucuresti
Apartamente Bucuresti

Muzeul Cotroceni, evenimente dedicate aniversării a 100 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia

Tururi ghidate dedicate regelui Ferdinand şi reginei Maria şi a modului în care destinul celor doi monarhi se împleteşte cu cel al Palatului Cotroceni vor fi organizate sâmbătă, 26 martie, între orele 9.00 – 17.00, la Muzeul Cotroceni. Tinerii cu vârsta până în 16 ani beneficiază de acces gratuit.

Pe întreg parcursul anului 2022, Muzeul Cotroceni va desfăşura evenimente destinate marcării a 100 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia. O atenţie specială va fi acordată transmiterii informaţiei istorice copiilor, într-o manieră accesibilă şi atractivă pentru aceştia.

Cum se face accesul în Muzeul Cotroceni

Tururile ghidate cu tematică inspirată de Sărbătoarea Încoronării sunt primele din această serie de manifestări adresate cu precădere publicului tânăr.

În luna aprilie, va fi lansată a nouă ediţie a concursului de arte vizuale „Cotroceni Creativ Junior”, competiţie la care se pot înscrie, anul acesta, tinerii din ciclul gimnazial şi liceal. Totodată, cei mici vor avea ocazia să participe, în lunile iulie – august, la Cotroceni Summer School, un proiect de educaţie non-formală.

Vizitarea se face pe bază de programare, la adresa de e-mail [email protected] sau la numerele 021.317.31.07 / 0725.518.381, cu cel puţin 24 de ore înainte.

Despre Muzeul Cotroceni

Palatul Cotroceni, sediul Administraţiei Prezidenţiale, se află într-un loc istoric cu o tradiţie de vieţuire de peste patru sute de ani. Între 1679 – 1681, pe acest teren situat la vest de București, pe malul drept al Dâmboviței, pe dealul Cotroceni, domnitorul Șerban Cantacuzino a întemeiat o mănăstire, defrișând o zonă dens împădurită din foștii codrii ai Vlăsiei.

În cadrul ctitoriei realizată de Domnitorul Şerban Cantacuzino se remarcau biserica „Adormirea Maicii Domnului“, asemănătoare tipologic bisericii episcopale din Curtea de Argeş, precum şi grandiosul palat domnesc, edificat în spiritul baroc, specific civilizaţiei occidentale europene a acelor vremuri.

Sub aspect arhitectonic, ansamblul de la Cotroceni cunoaşte câteva momente de referinţă: primul este legat de numele ctitorului Şerban Cantacuzino (1678-1688). Al doilea datează din perioada domniei lui Barbu Dimitrie Ştirbei (1849 – 1853, 1854 – 1856) care, în 1852, îl reface şi modernizează redecorând palatul domnesc, care a devenit reşedinţa sa de vară.

Totodată, pentru a înlesni legătura cu Capitala, domnitorul Ştirbei a tăiat un drum nou, care a secţionat marele domeniu al mănăstirii, despărţind astfel zona domnească de cea a viitoarei Grădini Botanice, ale cărei începuturi datează din 1860.

CITEȘTE ȘI » Netflix testează o funcţie care permite partajarea conturilor în afara membrilor unei locuinţe

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://bucurestiri.ro/muzeul-cotroceni-evenimente-dedicate-alba-iulia/

Controale ANPC la depouri şi autobaze ale STB! Toate neregulile constatate de autorităţi

Comisarii ANPC au găsit numeroase nereguli în urma unor controale desfăşurate miercuri dimineaţă la depouri şi autobaze ale Societăţii de Transport Bucureşti.

Mai multe controale ale comisarilor ANPC au fost realizate, miercuri dimineaţă, la depouri şi autobaze ale Societăţii de Transport Bucureşti (STB), fiind verificate tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele care urmau să intre pe traseu. Cele care prezentau deficienţe majore au fost oprite să plece în cursă.

ANPC a transmis printr-un comunicat de presă, că miercuri, începând cu ora 3.30, a realizat acţiuni de control în principalele depouri şi autobaze ale Societăţii de Transport Bucureşti (STB), pentru a verifica modul în care sunt respectate drepturile consumatorilor, atunci când utilizează mijloacele de transport în comun din Capitală.

„Echipe de control al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bcurești-Ilfov, coordinate de președintele ANPC, Horia Constantinescu și vicepreședintele ANPC, Mihai Culeafă, au verificat depourile și autobazele STB de la Victoria, Dudești, Giurgiului, Militari, Berceni, Titan etc”, au anunțat aceștia într-un comunicat.

Au fost controlate tramvaiele, autobuzele și troleibuzele care urmau să intre pe traseu la prima oră a dimineții, pornind de la aceste llocații, dar, din respect pentru bucureșteni, pentru a nu le cauza întârzieri în deplasările lor matinale cu transportul în comun, au fost oprite de la a intra pe traseu doar cele care au prezentat deficiențe majore, care îi pteau pune în pericol sau le afectau sănătatea.

Câteva dintre de neregulile importante constatate de ANPC:

Deficințe tehnice● Prezența unor uși care nu se închideau complet, fără etanșeizare,● lipsa mânerelor de susținere sau prezența unor mânere deterorate, fără protecția de PVC, în pericol de a se rupe sau fiind imposibil de i dezinfectat● existența linoleumului deteriorat de pe pardoseal – cu bucăți lipsă sau dezlipite și ridicate, puând în pericol călătorii● lipsa rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilități● funcționarea precară a instalațiilor de ventilație sau încălzire în mijloacele de transport în comun.

Deficințe de igienă și întreținere● Neigienizarea totală sau pațială a incintelor mijlacelor de transport în comun● Utilizarea unor substanțe ineficiente pentru igienizare● Utilizarea unor ustensile vechi, deteriorate și neigienizate pentru curățarea mijloacelor de transport în comun.

CITEȘTE ȘI » Muzeul Cotroceni, evenimente dedicate aniversării a 100 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://bucurestiri.ro/anpc-in-controla-la-depourile-si-autobazele-stb/

Compania Străzi Poduri va intra în faliment la sfârşitul lunii! Utilajele au fost recuperate de municipalitate

Compania Străzi Poduri Pasaje va intra în faliment la sfârşitul acestei luni, iar utilajele achiziţionate de societate vor fi recuperate de municipalitate

Nicușor Dan a precizat că s-a întâlnit cu reprezentanţii celor 60 de firme creditoare ale companiei, oferindu-le asigurări că îşi vor primi banii.

„Ne-am întâlnit ieri după-amiază cu reprezentanţii celor 60 de firme creditoare de la Compania Străzi Poduri Pasaje, care va intra în faliment la sfârşitul acestei luni. I-am asigurat pe creditori că îşi vor primii banii pe care îi aşteaptă de doi ani. Utilajele pe care compania le-a achiziţionat vor fi recuperate de municipalitate şi folosite în viitoarele noastre proiecte de infrastructură. Reamintesc că decizia de închidere a acestei companii municipale a fost luată de la începutul mandatului, dar procedurile judiciare au durat până acum”, a scris primarul general, pe Facebook, despre falimentul de la Compania Străzi Poduri.Detalii despre situația de la Compania Străzi Poduri

Potrivit acestuia, mai mulţi reprezentanţi ai firmelor creditoare au susţinut că apariţia companiilor municipale a generat „o distorsiune importantă” pe piaţă.

„Înfiinţarea companiilor municipale şi angrenarea lor în proiecte pentru care municipalitatea nu avea bani a fost una din marile erori ale administraţiei precedente, iar noi consumăm acum resurse importante pentru a reveni la normalitate. Mai mulţi reprezentanţi ai firmelor prezente la întâlnirea de ieri mi-au transmis că apariţia companiilor municipale a generat o distorsiune importantă pe piaţă. Primăria Capitalei este şi va fi un partener corect al mediului de afaceri. Ne vom respecta obligaţiile contractuale şi vom impune, la rândul nostru, respectarea termenelor contractuale”, a completat Nicuşor Dan.CITEȘTE ȘI » Smiley va susţine un concert pe 31 mai, la Sala Polivalentă din Bucureşti

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://bucurestiri.ro/compania-strazi-poduri-va-intra-in-faliment/

Smiley va susţine un concert pe 31 mai, la Sala Polivalentă din Bucureşti

Smiley va susţine un concert la Sala Polivalentă din Bucureşti, pe 31 mai, de la ora 20.00. Cele mai cunoscute melodii ale lui vor fi ascultate live, după mai bine de doi ani.

Concertul lui Smiley de la Sala Polivalentă a bifat deja un record ca eveniment al unui artist român, pentru că ideea lui s-a născut spontan pe pagina de Facebook.

Totul a pornit de la o postare nostalgică pe care Smiley a făcut-o pe reţeaua de socializare în momentul în care a publicat o poză de la concertul său din 2019 de la Sala Polivalentă, cu un mesaj de dor şi de dorinţă de a retrăi un asemenea moment după mai bine de doi ani de pauză.

Ce spune Smiley despre concert

Pentru orice artist o întâlnire live cu publicul este ca o întâlnire faţă în faţă cu cea mai mare iubire a vieţii lui. Concertul din 31 mai, de la Sala Polivalentă, este pentru mine picătura de apă vie după un drum luuung, de doi ani, prin arşiţă.Poate credeţi că exagerez, dar nu cred ca există artist care să se simtă întreg doar făcând muzică şi comunicând pe reţelele sociale, pur şi simplu e ca o declaraţie de dragoste pe care nu o poţi face live, ca să primeşti şi răspunsul, îţi lipseşte elementul esenţial, schimbul de emoţii, de reacţii, eşti mereu în căutarea sufletului de la capătul celălalt al dialogului.Iată că această aşteptare se termină şi este înlocuită la fel de intens, recunosc, de pregătirea pentru marea reîntâlnire care şi ea este generatoare de emoţii uriaşe. Vă invit la poate cea mai aşteptată şi dorită întâlnire artistică a ultimilor doi ani din cariera mea!Detaliile despre marea reîntâlnire dintre Smiley şi publicul său se vor regăsi în următoarea perioadă pe canalele oficiale ale artistului, ale HaHaHa Production şi ale organizatorului evenimentului, Sublime.

Biletele la concertul Smiley se pot cumpăra de pe iabilet.ro.

CITEȘTE ȘI » Controale ANPC la depouri şi autobaze ale STB! Toate neregulile constatate de autorităţi

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://bucurestiri.ro/smiley-concert-pe-31-mai-la-sala-polivalenta/

Muzeul Copiilor vine cu noi surprize din 26 martie! Vom avea primul Escape Room educativ

Primăria Capitalei, prin @PROEDUS, deschide din 26 martie la Muzeul Copiilor, primul Escape Room educativ dedicat micuților bucureșteni!

În cel mai nou spațiu interactiv din cadrul muzeului vizitatorii vor descoperi curiozități despre Istoria Luminii, dar și multe activități distractive care îi vor conduce în camera dedicată unui escape room memorabil.

Turul este adresat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani.

Totodată, în cadrul muzeului, copiii pot opta pentru o aventură pe cele 7 continente în expoziția interactivă „Ocolul Pământului în 80 de Curiozități” sau să pășească pe tărâmurile îndepărtate ale Romei Antice în expoziția interactivă „Kids in Roman Empire”.

Muzeul Copiilor (bd. Decebal nr. 11) este deschis de luni până vineri, în intervalul orar 13:00-21:00, iar sâmbătă și duminică în intervalul orar 10:00-21:00.

Trei expoziții educativ-interactive la Muzeul Copiilor:

TUR 1 – Ocolul Pământului în 80 de curiozități (cu ediție specială)TUR 2 – Kids in Roman EmpireTUR 3 – History of Light – Escape Room – Începând din 26 martie 2022

CITEȘTE ȘI » Compania Străzi Poduri va intra în faliment la sfârşitul lunii! Utilajele au fost recuperate de municipalitate

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://bucurestiri.ro/muzeul-copiilor-vine-cu-noi-surprize-din-26-martie/

Expoziție specială la București: „Poloneze și românce care au schimbat lumea”

Biblioteca Metropolitană București invită publicul să descopere expoziția „Poloneze și românce care au schimbat lumea”, o expoziție care prezintă femei luptătoare, curajoase, care și-au îndeplinit visele și au avut succes. Aceasta se află până la sfârșitul lunii aprilie pe gardul Sediului Central al Bibliotecii Metropolitane.

Organizată de Institutul Polonez București, expoziția a fost creată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la recâștigarea independenței Poloniei și a Anului Drepturilor Femeii, precum și a Marii Uniri a României.

Expoziție specială în București

Realizările eroinelor expoziției uimesc și astăzi. Au fost curajoase, pricepute, ingenioase, muncitoare, au luptat aproape în fiecare zi împotriva stereotipurilor, arătând cât de importantă este pasiunea în viețile lor. Datorită acestor femei, Polonia și România s-au schimbat semnificativ. Multe dintre ele au determinat, de asemenea, schimbările care au avut loc în lume.

Printre eroinele expoziției „Poloneze și românce care au schimbat lumea”, amintim pe Ana Aslan, Nadia Comăneci, Lucia Sturdza Bulandra, Elisabeta Rizea sau Elena Ghica.

Expoziția poate fi văzută pe gardul Bibliotecii Metropolitane – Sediul Central „Mihail Sadoveanu” (Strada Tache Ionescu 4) până pe 30 aprilie 2022.

Alte informații pot fi găsite și pe pagina de internet a expoziției.

CITEȘTE ȘI » Muzeul Copiilor vine cu noi surprize din 26 martie! Vom avea primul Escape Room educativ

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://bucurestiri.ro/expozitie-bucuresti-poloneze-si-romance-2022/

Metrorex: cât costă să mergi cu metroul, cu transportul la suprafață și cu trenul

Metrorex isi optimizeaza oferta tarifara prin lansarea primelor bilete metropolitane integrate pentru transportul de suprafata in regiunea Bucuresti –Ilfov, cu metroul si cu transportul pe calea ferata pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coanda.

Titlurile de calatorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 h si 72 h permit oricate transbordari pe orice vehicul de transport de suprafata, metrou si feroviar pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coanda, in regiunea Bucuresti – Ilfov, in intervalul orar de valabilitate mentionat, iar la metrou vor avea o temporizare de 15 minute si vor putea fi achizitionate de la punctele de vanzare din reteaua de metrou.

• Metrorex, Card Calatorie Turist / 24 ore:

Metrou (M) – Suprafata (S) – Feroviar (F) Tarif (lei cu TVA) – 20,00 Card Calatorie Turist / 72 ore:Metrou (M) – Suprafata (S) – Feroviar (F) Tarif (lei cu TVA) – 40,00• Abonament metropolitan integrat Metrorex / 1 luna:

Metrou (M) – Feroviar (F) Tarif (lei cu TVA) – 140,00Metrou (M) – Suprafata (S) – Feroviar (F) Tarif (lei cu TVA) – 210,00• Abonament metropolitan integrat Metrorex / 6 luni:

Metrou (M) – Feroviar (F) Tarif (lei cu TVA) – 800,00Metrou (M) – Suprafata (S) – Feroviar (F) Tarif (lei cu TVA) – 1.100,00• Abonament metropolitan integrat Metrorex / 12 luni:

Metrou (M) – Feroviar (F) Tarif (lei cu TVA) – 1.400,00Metrou (M) – Suprafata (S) – Feroviar (F) Tarif (lei cu TVA) – 2.000,00Realizarea sistemului integrat de tarifare, pentru cele trei moduri de transport public (rutier/pe sine, feroviar si cu metroul) utilizate pe raza municipiului Bucuresti si in zona metropolitana, urmareste, in primul rand, o accesibilitate mai mare pentru utilizatorii transportului public la serviciile oferite de operatorii de transport care isi desfasoara activitatea in Capitala.

Sistemul de tarifare unic in zona metropolitana Bucuresti este lansat ca un proiect pilot care va putea fi implementat apoi la nivelul intregii tari, prin actualizarea cadrului normativ, tinand cont de particularitatile fiecarui centru economic important.

De asemenea, diversificarea ofertei de transport public pe raza municipiului Bucuresti si in zona metropolitana, va avea ca rezultat cresterea gradului de utilizare a acestuia, incurajarea transportului public de calatori multimodal, cu beneficii reale in scaderea poluarii mediului inconjurator in zonele metropolitane ale importantelor centre economice, prin reducerea volumului traficului rutier, precum si realizarea unei conectari eficiente a Aeroportului Henri Coanda la transportul public de calatori.

Despre Metrorex

Construita, echipata si data in folosinta etapizat pe tronsoane incepand cu anul 1979, reteaua de metrou actuala masoara 77 km cale dubla, structurata pe 5 magistrale, 63 statii si 6 depouri.

Cea mai recenta magistrala de metrou , Magistrala 5 – Raul Doamnei – Eroilor 2, a fost pusa in functiune la data de 15 septembrie 2020 si are 10 statii, 1 depou si 7 km cale dubla de rulare.

CITEȘTE ȘI » Expoziție specială la București: „Poloneze și românce care au schimbat lumea”

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://bucurestiri.ro/metrorex-cat-costa-sa-mergi-cu-metroul/

Trenurile spre Aeroportul Henri Coandă nu vor circula în perioada 28 – 30 martie

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunţat că în perioada 28 – 30 martie, între orele 9 – 14, trenurile spre Aeroportul Henri Coandă nu vor putea circula din cauza unor revizii la electromecanismele de macaz şi la schimbătoarele de cale.

În această perioadă, legătura cu Aeroportul Henri Coandă va fi asigurată de Societatea de Transport Bucureşti, care redeschide linia 780.

CFR SA a transmis că reviziile au loc în staţiile Bucureşti Nord, HM Pajura, Mogoşoaia şi pe linia de racord spre Aeroportul Henri Coandă.

“Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, în perioada 28 – 30 martie 2022, în intervalul orar 09:00 – 14:00, personalul feroviar de specialitate desfăşoară reviziile bianuale la electromecanismele de macaz şi la schimbătoarele de cale pe relaţia Bucureşti Nord – Pajura – Mogoşoaia – Aeroport, conform reglementărilor feroviare.Sursa citată menţionează că în perioada 28 – 30 martie, între orele 09.00 – 14.00, legătura directă spre şi dinspre Aeroportul Internaţional Henri Coandă (AIHC) va fi asigurată de Societatea de Transport Bucureşti Ilfov, care redeschide linia 780 Gara Basarab – Aeroportul Internaţional Henri Coandă, pe care vor circula patru autobuze, între orele 08.00 – 14.30, cu plecări de la Gara Basarab, respectiv AIHC, la un interval de succedare de 30 de minute.Cum ajungi la Aeroportul Henri Coandă

Astfel, plecări de la Gara Basarab vor avea loc între orele 8.00 – 13.30, iar de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, între orele 9.00 – 14.30.

“Menţionăm faptul că, în perioada desfăşurării lucrărilor feroviare, respectiv 28 – 30 martie 2022, în intervalul orar 09:00 – 14:00, CFR SA a solicitat celor doi operatori de transport feroviar de călători – CFR Călători şi Transferoviar Călători – anularea a 18 curse, din cele 72 prevăzute în orarul zilnic de circulaţie pe relaţia Bucureşti Nord – Aeroport International Henri Coandă Bucureşti T1, celelalte trenuri respectând programul de circulaţie stabilit în Mersul Trenurilor”, a mai transmis CFR SA.

CITEȘTE ȘI » Metrorex: cât costă să mergi cu metroul, cu transportul la suprafață și cu trenul

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://bucurestiri.ro/aeroportul-henri-coanda-fara-trenuri-martie/

Loto 6/49. S-a câștigat marele premiu în valoare de aproximativ 3 milioane de euro

Marele premiu la Loto 6/49 in valoare de aproximativ 3 milioane de euro a fost câştigat cu un bilet de 8,5 lei, jucat la o agenţie din Bucureşti.

„La tragerea Loto 6/49 din 27 martie, s-a castigat premiul de categoria I in valoare de 14.823.497,68 lei (aproximativ 3 milioane de euro). Biletul norocos a fost jucat la agentia 74-097 din Bucuresti, sectorul 4 si a fost completat cu o varianta simpla la Loto 6/49 si o varianta la Noroc, pretul biletului fiind de doar 8,50 lei”, anunţă Loteria Română. Numerele extrase au fost: 7 – 31 – 9 – 13 – 8 – 3.

Loto 6/49, primul premiu din 2022

Acesta este primul câştig de categoria I obţinut în acest an la Loto 6/49. Ultima dată, premiul de categoria I la Loto 6/49 a fost câştigat în data de 12.12.2021 şi a fost în valoare de 5.606.404 lei.

Conform Regulamentului privind organizarea şi administrarea jocurilor loto, câştigătorul are la dispoziţie 90 de zile, începând cu data tragerii, pentru a-şi revendica premiul.

Tragerile 6/49, 5/40, Joker, Noroc, Super Noroc si Noroc Plus au loc joi ora 18:30 (direct) și duminica ora 18:30 (direct).

Cum se face plata pentru sistemele de joc Loto 6/49

●  castigurile a caror valoare unitara bruta nu depaseste 5.000,00 lei  inclusiv se  achita in orice agentie loto proprie sau mandatara, cu exceptia agentiilor mandatare pentru care, conform clauzelor contractuale, se prevede altfel ( retelele de vanzare Carrefour, Lagardere Travel Retail (Inmedio), TABAC XPRESS, OMV, Profi si statiile de plata SelfPay, Qiwi, Un-doi Centru de plati, PayPoint nu achita castiguri);

●  castigurilor a caror valoare unitara bruta este cuprinsa intre 5.000,01 lei si 20.000,00 lei inclusiv, se   achita la casieriile platitoare resedinta de judet/ agentiile asimilate acestora;

●  castigurilor a caror valoare unitara bruta este cuprinsa intre 20.000,01 lei si 30.000,00 lei inclusiv, se  achita la sediile punctelor de lucru judetene;

●  castigurile a caror valoare unitara bruta este de peste 30.000,01 lei, se achita la Aparatul Central al CNLR-SA; 

●  solicitarea de către participanții la joc a plății câştigurilor se va face în termen de 90 de zile începând cu data tragerii respective. După expirarea termenului de 90 de zile, participantul câştigător pierde dreptul de a mai obţine câştigul.

CITEȘTE ȘI » Trenurile spre Aeroportul Henri Coandă nu vor circula în perioada 28 – 30 martie

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://bucurestiri.ro/loto-marele-premiu-castig-bucuresti-martie-2022/

Primăria Sectorului 6 amenajează locuri noi de parcare pe terenurile fostelor garaje demolate

Crearea locurilor de parcare de reședință sunt un punct important pe lista de priorități de la Primăria Sectorului 6. Dacă în 2021, Administrația Ciprian Ciucu a reușit să amenajeze 3.000 de spații noi pentru mașini și pentru anul acesta ținta este la fel de ridicată.

În primele două luni ale lui 2022, Administrația Comercială a dat în folosință 250 de locuri, iar altele sunt deja în lucru.

Șapte proiecte de investiții în parcări, votate de consilerii locali

În plus, șapte proiecte de investiții au trecut de votul consilierilor locali de la Primăria Sectorului 6, care au aprobat documentația tehnică pentru ele, faza Studiu de Fezabilitate și indicatorii tehnico-economici. Este vorba despre:

Modernizare parcare de reședință str. George Calboreanu nr. 4/Bd. Iuliu Maniu;Reabilitare/reamenajare parcare de reședință str. Crinul de Pădure;Reamenajare/reabilitare parcare de reședință Aleea Parva;Modernizare parcări Bd. Constructorilor nr. 23, 25, 27;Reamenajare/reabilitare parcare de reședință str. Fabricii;Modernizare parcări Aleea Timișul de Sus nr. 2;Modernizare parcare de reședință str. Răsăritului/str. George Calboreanu.Sunt 294 de locuri de parcare, dintre care 261 vor fi amenajate pe terenurile unde au fost demolate garajele construite ilegal sau cu autorizație temporară. Restul de 33 vor apărea pe o suprafață care acum se află la stadiul de pământ, iar șoferii au contracte de închiriere.

Investițiile pentru cele șapte proiecte propuse de Primăria Sectorului 6 se ridică la 3.883.632 lei, fără TVA.

În luna mai, încep lucrările la parcarea supraetajată de pe Bd. Iuliu Maniu

În Sectorul 6, sunt 45.431 de locuri de parcare ocupate, dar necesarul este mult mai mare. Tocmai de aceea, specialiștii în mobilitate urbană au dezvoltat un proiect pilot prin crearea de noi spații pentru mașini prin instituirea de sensuri unice, ridicarea mașinilor abandonate, reamenajări de locații și demolarea garajelor, acțiune care va continua.

„Mai mult, începând din luna mai, vom demara construcția la parcarea supraetajată, cu demisol, parter, două etaje și terasă circulabilă, de pe Bd. Iuliu Maniu 51-53, din zona Lujerului, ce se întinde pe 7.975 mp. Aceasta va avea 254 de locuri pentru mașini, dintre care 10 pentru persoanele cu dizabilități, 16 locuri pentru motociclete și 24 de spații pentru biciclete. În prezent, așteptăm avizele de la Apa Nova”, anunță oficialii primăriei.

4.000 de locuri de parcare vor fi trasate de Primăria Sectorului 6

De asemenea, Primăria Sectorului 6 are în vedere, pe lângă crearea locurilor noi de parcare, și întreținerea celor deja existente.

Astfel că 4.000 de parcări de reședință vor fi reamenajate și modernizate în această primăvară, prin Administrația Comercială.

Lucrările au început deja, odată cu demararea campaniei de curățenie, iar 600 dintre ele vor fi gata, până la sfârșitul acestei săptămâni, după ce ieri și astăzi echipele au marcat 294. Până la finele lui 2022, ne-am propus ca toate spațiile pentru autoturisme, din sector, să fie proaspăt trasate și numerotate.

CITEȘTE ȘI » Nicuşor Dan anunţă că primul tramvai nou va fi livrat Primăriei Capitalei la 1 iunie

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://bucurestiri.ro/primaria-sectorului-6-amenajeaza-locuri-de-parcare/

crossmenu