Apartamente Bucuresti
Apartamente Bucuresti

Teatrul Naţional Bucureşti adune „Titanic Vals” de Tudor Muşatescu! Sold-out la primele 2 spectacole

Teatrul Naţional Bucureşti adune „Titanic Vals” de Tudor Muşatescu! Sold-out la primele 2 spectacole

Teatrul Naţional Bucureşti anunţă premiera cu piesa „Titanic Vals” de Tudor Muşatescu, în regia lui Dan Tudor. Pe data de 8 aprilie va avea loc avanpremiera, iar pe 10 aprilie – premiera oficială. Ambele reprezentaţii sunt programate de la ora 19.30, la Sala „Ion Caramitru”, dar sunt deja sold-out!

Tudor Muşatescu (1903-1970) a cunoscut cel mai mare succes de public din istoria teatrului românesc cu „Titanic Vals”, care a avut o sută de spectacole numai în stagiunea de debut, 1932-1933, de la Naţional, aşa cum consemnează critici şi istorici literari. Piesa este readusă în lumina rampei de unul dintre cei mai inventivi regizori ai genului comic, Dan Tudor.

În distribuţie sunt: Dan Puric, Adela Mărculescu, Amalia Ciolan, Irina Cojar, Alexandra Sălceanu, Afrodita Androne, Oana Constantinescu, Armand Calotă, Lari Giorgescu, Ionuţ Toader, Mihai Munteniţă, Dragoş Ionescu, Axel Moustache, Daniel Badale.

Cea mai de succes comedie din istoria teatrului românesc, Titanic vals de Tudor Mușatescu, ‒ jucată de aproape 100 de ori în stagiunea de debut 1932-1933 pe scena Naționalului bucureștean ‒ este readusă în lumina rampei, de unul dintre cei mai inventivi regizori ai genului comic, Dan Tudor.

Teatrul Naţional Bucureşti: „Puric creează un personaj autentic”

„În rolul modestului funcţionar prins mereu între pretenţiile din ce în ce mai simandicoase ale soacrei şi ale nevestei, Puric creează un personaj autentic de un farmec aparte, ţesut din umor şi tristeţe, exuberanţă şi duioşie. Mimând pe rând naivitatea şi supunerea, blajinul Spirache coace în gând farsa pe care le-o joacă celor din familie, căci e deţinătorul a două secrete capitale”, se arată în comunicatul celor de la Teatrul Naţional Bucureşti.

FOTO Teatrul Naţional BucureştiDecorul spectacolului de la Teatrul Naţional Bucureşti este semnat de Ştefan Caragiu. Costumele: Liliana Cenean. Mişcarea scenică: Florin Fieroiu.

Următoarea reprezentaţie este programată pentru data de 20 aprilie, ora 19.30. Biletele pentru acesta reprezentaţie au fost puse în vânzare la Casa de bilete de la Teatrul Naţional Bucureşti, precum şi online, pe www.mystage.ro.

CITEȘTE ȘI » Parcul Cişmigiu prinde viață! Se plantează sute de flori la început de primăvară

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://bucurestiri.ro/teatrul-national-bucuresti-adune-titanic-vals/

crossmenu