Apartamente Bucuresti
Apartamente Bucuresti

Festivalul Deltei are loc timp de o săptămână în parcul IOR! Totul despre program și festinul gastronimic

Festivalul Deltei are loc timp de o săptămână în parcul IOR! Totul despre program și festinul gastronimic

Festivalul Deltei, ajuns la a 3-a ediție, va avea loc în perioada 8-17 Aprilie 2022, în Parcul IOR, intrarea Glob, Sector 3, Bucuresti.

De data aceasta, pe lângă preparatele care ne-au consacrat deja și au adus la edițiile anterioare mii de bucureșteni, de această dată la Festivalul Deltei va avea loc și un eveniment special: o încercare de stabilire a recordului național pentru cea mai mare ciorbă de pește.

Toate fondurile strânse in urma acestei actiuni vor merge în sprijinul refugiaților din Ucraina.

Ateliere interactive, muzică, meșteșuguri și mai ales un maraton gastronomic așteaptă sa fie descoperite într-un spațiu ce redă cu acuratețe o parte a Deltei Dunării și a frumuseților ei.

Festivalul Deltei cu mâncăruri tradiționale

În cadrul maratonului gastronomic multicultural de la Festivalul Deltei, comunitățile de români, ucraineni, lipoveni, turci și greci vor pregăti mâncăruri tradiționale, așa cum au fost transmise și preparate din generație în generație.

Festivalul Deltei este unul dedicat diversității, interacțiunilor și influentelor pozitive, toleranței și înțelegerii care au transformat Delta Dunării într-o comunitate cu elemente culturale atat de variate ce a rezistat și va rezista mult timp de acum înainte.

Cu sprijinul Frăției Ceaunelor, vom încerca să stabilim recordul national pentru cea mai mare ciorbă de pește în cel mai mare ceaun din țară. Pe 16 aprilie, puteți participa în timp real la un eveniment unic, cu rezultat delicios.

Banii încasați din vânzarea porțiilor celei mai mari ciorbe vor fi donați în sprijinul copiilor refugiați din Ucraina si a familiilor acestora.

Asociația „Ana și copiii” ne va fi alături pe tot parcursul evenimentului, prin vânzarea de produse handmade, în sprijinul comunității și al copiilor, cu scopul prevenirii abandonului școlar.

CITEȘTE ȘI » SAGA Festival anunță cel de-al treilea val de artiști care vin între 3-5 iunie la București

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://bucurestiri.ro/festivalul-deltei-parcul-ior-bucuresti/

crossmenu