Apartamente Bucuresti
Apartamente Bucuresti

Elegant apartament la mansardă reinventat de o scară în spirală

O echipa de designeri a avut sarcina de a transforma un mic apartament într-un mediu mai spațios și mai deschis, în stil loft cu un aspect minimalist și în același timp foarte șic și elegant.

Apartamentul este situat în Porto Alegre, în Brazilia, iar remodelarea sa a fost finalizată abia în 2019. Planul său original a fost mult mai compartimentat, ceea ce a dus în cele din urmă la o suprafață utilă mai mică. Noul design este mult mai deschis și oferă acestui apartament de 68 de metri pătrați o atmosferă modernă și foarte proaspătă. Unul dintre cele mai importante elemente adăugate este o scară în spirală care leagă etajul principal de zona mezanin.

Toate spațiile diferite de la etajul de intrare au fost îmbinate într-o singură zonă mare. Scara se află în centru și este punctul focal al întregului volum. Tot in apartament se gaseste  insulă mare de bucătărie cu extensie de masă care împarte spațiul în două zone fără a le separa vizual. În spatele acestuia, dulapurile de bucătărie negre creează un fundal elegant.

Camera de zi are o canapea cu două fețe într-o nuanță deschisă de coral, care iese în evidență și contrastează cu restul mobilierului, precum și cu plăcile de ciment care acoperă peretele televizorului, precum și cu unitatea așezată chiar sub televizor. Toate aceste caracteristici sunt atât interesante, cât și eficiente din punct de vedere spațial și sunt completate de o paletă minimalistă de materiale și culori care pune accentul pe formă și stil.

 

crossmenu