Apartamente Bucuresti
Apartamente Bucuresti

Casa modernă spaniolă plină de lumină este o Oda a naturii

Ascunsă în Girona, Spania, o casă modernă aerisită este proiectată ca o oda a pădurilor și a spațiilor deschise care o înconjoară. Numit Oxigen, este concepția arhitectului Susanna Cots și este casa perfectă pentru relaxare și distracție datorită planului interior larg deschis și a zonelor extinse. Fațada din față indică seninătatea interiorului și prezintă secțiuni de piatră naturală alături de pereți netezi de culoare maro, care sunt acoperiți cu o margine festonată. Acoperișul din țiglă de lut este practic și potrivit din punct de vedere estetic pentru designul și materialele casei.

Casa de 600 de metri pătrați, situată în Empordà, are un flux natural care relaxează și încurajează familia să încetinească și să savureze împrejurimile. Designul general se concentrează în jurul unei serii de cuburi care alcătuiesc diferitele camere ale casei, toate unificate de elemente ale naturii. Ferestrele mari de sticlă și, de fapt, pereți de sticlă întregi, fac ca casa să pară o componentă integrantă a peisajului.

Cubul central al casei cuprinde zona principală de locuit. Este împărțit în două de un perete de formă unică, care delimitează cele două zone, dar permite totuși vizibilitate și multă lumină pentru a intra în spațiu. Pe de o parte, intrarea în casă are o fereastră mare de intrare și un perete cu șipci, care permite din nou filtrarea luminii. Zona are, de asemenea, o sculptură care acționează ca un punct focal pe holul minimalist.

De la intrare, vizitatorii obțin o bucățică tentantă a ceea ce se află dincolo de perete sub forma frumosului cadru natural. A doua zonă este un spațiu de locuit mare, care a fost conceput ca o cameră fără tehnologie pentru a încuraja familia și prietenii să vorbească, să râdă și să se bucure unul de celălalt.

La fel ca peisajul care îl înconjoară, interiorul prezintă culori naturale, liniștitoare și textile care nu concurează. Mobilierul modern, dar confortabil, este perfect pentru a rămâne cu prietenii pentru o mulțime de conversații. Un fotoliu amplu oferă un loc primitor pentru citit în camera de zi plină de lumină.

Lângă camera de zi, zona de luat masa are o masă din lemn natural și scaune confortabile, care nu sunt prea grele pentru senzația camerei. Scaunele întunecate se leagă de cadrul negru al ușii și de lămpile în consolă este o alegere mai bună pentru acest spațiu decât un corp de tavan permanent. Într-un spațiu deschis ca acesta, un candelabru ar putea împiedica vederea și ar face dificilă rearanjarea spațiului pentru a distra grupuri mai mari.

Un colț mare de sticlă care are o vedere completă și deschisă spre piscină și curte se află la capătul opus al spațiului de locuit. Definit de un covor modest, rotund din iută, colțul face o zonă de conversație magnifică din care să vă bucurați de vedere în timp ce savurați cafeaua de dimineață – sau ceaiul de după-amiază.

Din nou, sticla joacă un rol important în împărțirea bucătăriei de spațiul de locuit, dar totuși le unește. Utilizarea sa liberală în toată casa ajută la crearea unei atmosfere luminoase, optimiste. Ca și în celelalte spații, bucătăria frumoasă este un cub separat și, în acest caz, extinde senzația de casual într-o cameră care este de obicei asociată cu munca. Liniile unghiulare interacționează cu acoperișul înclinat, care prezintă grinzi din stejar murat în alb, creând o senzație de mișcare și o atmosferă relaxată.

Bucătăria în sine are tot ce ar putea dori un bucătar împreună cu multe alte caracteristici extrem de dorite. O placă de lemn natural servește ca o extensie de luat masa la tejghea și adaugă o senzație organică insulei. Fereastra mare aduce lumină și oferă o vedere minunată, completându-le pe cele de cealaltă parte.
La capătul îndepărtat al bucătăriei, dulapurile fără mâner mențin aspectul elegant, iar rafturile deschise cu iluminare încastrată oferă un loc de depozitare și afișare. Aparatele elegante și un răcitor de vin adaugă o notă de tehnologie și o fac modernă.

Absența unor dispozitive suspendate de tavan ajută la deschiderea spațiului și la valorificarea înălțimii înalte a tavanului. Iluminarea pentru activități pe pereți și în jurul spațiilor de lucru oferă suficientă iluminare bucătăriei.

În timp ce zona înconjurătoare oferă multă natură și priveliști, arhitectul a proiectat o curte interioară pentru a aduce copaci și plante și mai aproape. Profitând de pereții mari de sticlă, curtea interioară este esența întregii case și are un mic ecosistem care include măslini și stejari care o înconjoară pe toate cele patru laturi.

Ultimul pavilion cuprinde patru apartamente junior, toate concepute cu aceleași sensibilități care onorează exteriorul și natura. Coridoarele lungi leagă secțiunile casei împreună și duc la zona privată a casei. Suita principală are un colț de sticlă similar cu camera de zi, oferind vedere la piscină, curte și pădure în partea laterală a casei. Același tavan și grinzi din lemn murat alb traversează atmosfera relaxată și accesoriile minime subliniază seninătatea spațiului.
Mobilierul minimal contribuie la senzația de lumină și aerisire. O masă rotundă ocazională reprezintă o noptieră mai grea, cu un blat subțire din lemn și o bază asemănătoare cuștii. Rama patului tăiat aspru și țesătura substanțială a pernelor adaugă textură și o notă de culoare subțire camerei. Lămpile de noptiere montate pe perete mențin dezordinea la minimum.

Un covor neutru dispare practic împotriva podelei din lemn natural.
Aceleași palete de culori și materiale sedative continuă prin băi, împreună cu grinzile din tavan din lemn murat. O cadă adâncă de înmuiere este o opțiune de lux, iar chiuveta mare și adâncă din vanitate este extrem de funcțională. O ramură de măslin servește drept singura podoabă din spațiu.
O altă baie are o paletă de culori neutre de gri, cu o dală alungită în stil fagure și vanitate de marmură. Iluminarea de-a lungul lunii oglinzii mari din partea superioară și sub marginea inferioară oferă lumină fără a sparge spațiul cu corpuri de perete sau tavan.

Din exterior, este posibil să vezi diferitele cuburi care alcătuiesc casa. Iarba și piscina aleargă de-a lungul spatelui casei, oferind o vedere bună din multe puncte din casă. Din curtea din spate, pereții și ferestrele ample de sticlă reflectă copacii și verdeața într-un mod uimitor.
Noaptea, casa primește un panache suplimentar în strălucirea amurgului și a interioarelor calde. Iluminarea evidențiază ferestrele și elemente precum peretele cu șipci din camera de zi. Iluminarea exterioară slabă luminează intrarea.

crossmenu