Apartamente Bucuresti
Apartamente Bucuresti

Casă modernă în pădure străjuită de stejari

A trăi într-o casă în mijlocul pădurii este un vis de-a lungul vieții pentru unii oameni. Vă puteți imagina să mergeți acasă prin pădure și să vă bucurați de mirosul de iarbă proaspătă și scoarță de copac? Poate că aceste imagini vă vor ajuta să imaginați mai bine această situație.

 

Această casă nel Bosco, o structură construită în Sassari, Italia de Officina29 Architetti. Numele proiectului se traduce prin „Casă în pădure”, care este practic foarte adecvat având în vedere contextul. Studioul a dezvoltat acest proiect între 2013 și 2014.

 

Officina29 este un studio înființat de patru profesioniști cu pasiune pentru arhitectura memorabilă, o echipă care știe să amestece detalii tehnice și elemente artistice pentru a face ca ideile minunate să prindă viață. Pentru ei, fiecare proiect este o simbioză perfectă între studio și clienți.

 

Această minunată casă a fost fotografiată de Joao Morgado de la Architectural Photography. Imaginile surprind adevărata frumusețe a casei, precum și împrejurimile sale unice, făcându-ne să simțim că suntem de fapt acolo. Este aproape ca și cum ai putea mirosi prospețimea.

Această casă din pădure este de fapt o anexă pe care arhitecții au construit-o pentru o casă existentă. Cele două clădiri sunt complet detașate și servesc ca structuri individuale, fiecare cu funcțiile și designul său propriu.

 

Arhitecții s-au confruntat cu o serie de provocări. Cel mai important, terenul înclinat i-a obligat să proiecteze casa ca o structură suspendată. După cum puteți vedea, este ridicat deasupra solului și a vegetației și stă pe stâlpi de beton armat. O altă mare provocare a fost reprezentată de copaci.

 

Un număr mare de stejari erau prezenți pe amplasament și atât arhitecții, cât și clienții au fost de acord că ar trebui să fie conservați. Niciun copac nu a fost tăiat în timpul procesului. Cu toate acestea, acest lucru înseamnă că casa trebuia construită între ele și că trebuia să fie și o structură destul de joasă.

 

Înălțimea limitată a clădirii o face să contrasteze cu copacii înalți care o înconjoară cu ramurile lor sculpturale. Copacii oferă umbră și adăpost și parcă ar păzi structura. Totul trebuia construit și proiectat în raport cu ele.

 

Există copaci străpungând puntea de lemn și copaci care încadrează pasarela. Puteți vedea, de asemenea, stejari stând foarte aproape de ferestre, de parcă ar fi curioși să vadă ce este înăuntru. În general, arhitecții au reușit să realizeze armonie între clădirea peisajului.

 

Noua anexă are un design simplu și o formă octogonală. Forma și designul său au fost dictate de condițiile de pe amplasament și de poziționarea copacilor. În același timp, site-ul a impus un design care estompează granițele dintre spațiile interioare și lumile exterioare. Ca urmare, anexa a fost construită cu deschideri mari, care permit luminii să pătrundă în spațiile interioare, iar vederile să devină o parte a decorului interior.

 

A fost construită o pasarelă de lemn între anexă și casa existentă. Trece printre copaci formând trepte care urmează panta. Stâlpii de iluminat erau așezați de ambele părți ale pasarelei, iluminându-l noaptea.

 

Luminile de exterior evidențiază, de asemenea, siluetele copacilor, subliniind corpurile lor texturate și frumusețea lor organică.

 

Interiorul structurii este compus dintr-un spațiu flexibil care poate fi folosit fie ca sală de jocuri, fie ca spațiu de locuit, bucătărie, baie și dormitor. Volumul principal nu este deosebit de spațios.

 

O masă de biliard ocupă cea mai mare parte a spațiului. Spațiul rămas este umplut cu o unitate modernă de perete și o pereche de scaune confortabile în colț de unde priveliștile pot fi admirate pe deplin.

Decorul interior este păstrat simplu și neutru. În acest fel, versatilitatea sa este accentuată și, în același timp, devine evident că împrejurimile și priveliștile joacă un rol important în ambianța și decorul creat aici.

 

Înălțimea limitată a clădirii a însemnat, de asemenea, că majoritatea mobilierului trebuia să fie personalizat pentru a se potrivi spațiului. Peretele este un exemplu perfect. Arată ca o parte naturală a peretelui, încadrându-se în spațiu așa cum nici un alt design nu ar putea.

 

Din spațiul de locuit, o ușă de sticlă oferă acces la o punte din lemn. Puntea continuă în jos pe pantă și ia forma pasajului pe care tocmai l-am menționat. Acest tip de continuitate oferă casei o relație unică cu împrejurimile sale.

 

Clientul a dorit o punte, dar a dorit, de asemenea, să păstreze toți copacii prezenți pe site. Drept urmare, unii copaci străpung punte și devin o parte a designului său. Puntea a fost construită cu grijă în jurul lor, arătând încă o dată marele respect pentru natură oferit atât de clienți, cât și de arhitecți.

 

Bucătăria este destul de mică, dar deloc mică. Un set de ferestre în partea superioară a unuia dintre pereți, lăsând loc doar pentru dulapurile inferioare. Celălalt perete este acoperit cu mobilier personalizat. Finisajul frumos din lemn natural contrastează cu pereții albi, tavanul, podeaua și blatul, oferind camerei un aspect cald și primitor.

 

Această simplitate frumoasă este prezentă și în celelalte camere. Baia este mică, dar proaspătă. Este suficient de mare pentru a găzdui o vanitate sculpturală, o toaletă și un duș. O oglindă mare de perete adaugă adâncime și a creat impresia unui spațiu mai mare.

 

Dușul este împărțit de restul băii printr-o partiție din sticlă transparentă. Acest lucru asigură un aspect uniform și nu împarte camera în secțiuni mici, ci mai degrabă o menține deschisă.

Tot ce s-a menționat până acum și tot ce ține de proiect demonstrează că această anexă este un loc minunat pentru a vă bucura de liniștea pădurii de stejar și un loc perfect pentru reflecție. Fie că petreceți timp în interior sau în aer liber, pe punte sau jos pe platforma de piatră, ambianța este întotdeauna relaxantă și satisfăcătoare. Frumusețea peisajului înconjurat poate fi savurată din fiecare parte a casei.

 

crossmenu