Apartamente Bucuresti
Apartamente Bucuresti

Casă compactă de vară ascunsă în pădurea argentiniană

Casele de vară sunt de obicei situate în zone care le permit să comunice cu natura și împrejurimile lor. Casa H3 este destul de comună din acest punct de vedere. A fost construit aici de Luciano Kruk, un arhitect care și-a fondat propriul studio în 2012. Acest proiect minunat a fost finalizat în 2015.

Casa a fost construită pentru trei surori și familiile lor și este menită să servească drept refugiu comun de vacanță. Ocupă o suprafață de 75 de metri pătrați pe un teren care măsoară 210 metri pătrați. Dimensiunile modeste ale site-ului sunt, de asemenea, reprezentate în designul general al casei.

Într-o zonă în care terenul este definit de dune de nisip și pini vechi, ambianța liniștită și liniștită este pur și simplu perfectă pentru un refugiu modest de vacanță ca acesta. Mai mult, acest complot de colț profită la maximum de dimensiunile și împrejurimile site-ului.

Rezumatul proiectului a vizat o împărțire clară a spațiilor interioare. Zonele sociale și private erau clar separate și poziționate pe etaje diferite. Parterul găzduiește camera de zi, zona de luat masa și bucătăria.

Acolo trei spații sunt interconectate și comunică între ele în mod liber. Lipsa pereților despărțitori stabilește o ambianță deschisă și relaxată, permițând întregului plan de etaj să arate și să se simtă mai spațios. O scară aici oferă acces la nivelul superior, unde pot fi găsite spațiile private.

O punte de lemn poate fi accesată din zona socială. Are doi copaci puternici, o caracteristică care arată relația strânsă dintre casă și împrejurimi și tranziția naturală și fără sudură între zonele interioare și exterioare.

În plus față de toate aceste elemente, parterul are, de asemenea, ferestre din podea până în tavan și uși glisante din sticlă care îmbunătățesc și mai mult legătura strânsă dintre spațiile sociale interne și puntea de lemn și priveliștile de dincolo.

În interiorul casei, designul și decorul sunt simple. Pardoselile din beton lustruit și pereții și tavanele îmbrăcate în lemn stabilesc un echilibru frumos de tonuri și texturi reci și calde. O sobă cu lemne creează o ambianță confortabilă în zona de relaxare, ceea ce este destul de interesant, deoarece nu are canapea. În schimb, are scaune fluture elegante și o bancă casual din lemn.

Nivelul superior este ocupat de spațiile private. Are două dormitoare în total. Unul este dormitorul principal, iar celălalt este o cameră mai mică, cu o senzație de cabină. Amândoi au o singură baie.

Dormitorul matrimonial se deschide spre o terasă care se extinde și în fața celui de-al doilea dormitor. Acest spațiu comun în aer liber servește drept acoperiș pentru puntea de dedesubt. Fiind semi-acoperită, terasa poate fi folosită și ca extensie pentru dormitor sau ca spațiu de lounge separat.

Întreaga casă este un volum compact. Designul său este modest, dar chiar și așa, pentru un proiect cu buget limitat, este un refugiu de vară destul de uimitor, ideal pentru petrecerea unui timp liniștit cu familia și prietenii. În ciuda selecției limitate și brute de materiale și finisaje, interiorul este foarte confortabil și primitor.

crossmenu