Apartamente Bucuresti
Apartamente Bucuresti

Apartament liniștitor dîn clădirea Flatiron

Clădirea iconică Flatiron este situată în Manhattan, New York. Finalizat pentru prima dată în 1902, este un zgârie-nori revoluționar numit astfel datorită asemănării cu un fier de călcat din fontă. În această clădire neobișnuită există un apartament deosebit de frumos, cu un design interior ușor și liniștitor.
Întregul apartament este foarte luminos și aerisit, cu o paletă clară de culori care se învârte în jurul albului și griului. Decorul câștigă culoare și personalitate printr-o serie de accesorii, inclusiv mese laterale pline de farmec, lămpi de podea supradimensionate și lucrări de artă interesante.
Spațiul de locuit este generos, conținând două canapele gri deschis așezate într-un unghi pentru a încadra o măsuță de cafea albă rectangulară. Ferestrele mari lasă să curgă lumina naturală, dezvăluind caracterul fermecător și dezinvolt al acestui spațiu.
O bibliotecă Sapien stă în colț, adăugând un pic de interes vizual camerei și rupând paleta monocromatică.
Zona de zi împarte planul etajului cu spațiul de luat masa care, aflat la capătul îndepărtat al camerei, este orientat spre ferestre. Între aceste două zone se află incinta scării în spirală.
Zona de luat masa este simplă, cu un top dreptunghiular și fără detalii sau ornamente. Este completat de șase scaune elegante Wishbone. O lampă albă supradimensionată atârnă jos deasupra mesei.
Bucătăria este aliniată cu zona de luat masa. Are o insulă mare, care funcționează ca un bar și un mic dejun și trei lămpi suspendate de inspirație industrială care atârnă deasupra ei.
Mobilierul din bucătărie este alb lucios, iar aparatele, scaunele de bar și corpurile de iluminat sunt singurele elemente contrastante, adăugând accente din oțel inoxidabil paletei.
Apartamentul are patru dormitoare și două băi și jumătate. Dormitorul matrimonial este deosebit de interesant. Are un perete plin de piese de artă care adaugă culoare decorului alb clar.
Ferestrele dormitorului principal oferă vedere la turnul de apă, creând o ambianță informală.

Paleta de culori minimalistă, cu infuzie albă, a fost folosită și în restul spațiilor. Camera creșei nu face excepție. Aici, pereții sunt împodobiți cu lucrări de artă jucăușe, rafturi deschise care țin bărci de jucărie și animale de pluș și afișe educative.
Zona de joacă are aspectul său colorat din numeroasele jucării și piese de artă pentru copii afișate și împrăștiate prin cameră. Un set de rafturi deschise conține o colecție de cărți pentru copii, iar peretele adiacent este decorat cu numeroase desene agățate de un șir și ținute de șnururi.
Baia principală are un farmec subtil de coastă datorită accentelor albe și verzi pastelate. Pereții și mobilierul sunt albi, chiuveta dublă împărțind un perete cu toaleta suspendată. O oglindă mare acoperă întreaga porțiune superioară a peretelui. O partiție din sticlă separă această zona de cadă și cabina de duș.
Baia mai mică, pe de altă parte, este mai îndrăzneață. Are un perete întreg acoperit cu lucrări de artă încadrate de tot felul și un scaun cu modele alb-negru așezat pe un colț. Un candelabru alb elegant completează aspectul.

crossmenu