Apartamente Bucuresti
Apartamente Bucuresti

Campionatul Mondial de Baschet FIBA 3X3 Under 23, în octombrie 2022, la București

Campionatul Mondial de Baschet FIBA 3X3 Under 23, în octombrie 2022, la București

Campionatul Mondial de Baschet FIBA 3X3 Under 23 se va desfășura în perioada 3-6 octombrie 2022, la Circul Metropolitan şi reprezintă cea mai importantă întrecere rezervată sportivilor sub 23 de ani.

Primarul General, Nicuşor Dan, s-a întâlnit la sediul Primăriei Capitalei, cu Secretarul general al Federaţiei Internaţionale de Baschet, Andreas Zagklis, pentru a stabili paşii care vor fi urmaţi pentru buna organizare, la Bucureşti, a Campionatul Mondial de Baschet FIBA 3X3.

La întâlnire au participat, de asemenea, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, directorul Direcţiei de Cultură a Primăriei Capitalei, Liliana Toderiuc-Fedorca, liderii grupurilor PNL şi USR din Consiliul General, Răzvan-Mihai Socolovici, respectiv Cosmin Victor Smighelschi, precum şi alţi reprezentanţi ai federaţiilor de baschet.

“Ne-am propus să deschidem oraşul pentru mari competiţii şi astăzi putem anunţa organizarea unui alt mare eveniment sportiv la Bucureşti: Campionatul Mondial de Baschet FIBA 3X3 Under 23. După cum ştiţi, am organizat Euro 2020, iar ulterior, tot pe Arena Naţională, am organizat Campionatul Mondial de Jocuri Electronice. Bucureştiul vrea şi poate să organizeze mari evenimente. De cealaltă parte, ne propunem să transmitem un mesaj foarte important către tineri, direcţionându-i către activităţile sportive”Primarul General, Nicuşor Dan despre Campionatul Mondial de Baschet FIBA 3X3 Under 23

Campionatul Mondial de Baschet FIBA 3X340 de echipe la Campionatul Mondial de Baschet FIBA 3X3

La Campionatul Mondial de Baschet FIBA 3X3 participă 40 de echipe naţionale din întreaga lume, iar naţionalele României vor fi prezente din postura de ţară organizatoare.

În vederea organizării campionatului, Circul Metropolitan va fi special amenajat şi transformat într-o arenă de baschet 3X3. Astfel, vor fi amplasate o suprafaţă specială de joc, panoul de baschet şi alte dotări necesare, urmând a fi suplimentate luminile în conformitate cu solicitările FIBA. Baschetul 3X3 este cel mai popular sport de echipă practicat la nivel urban cu peste 250 de milioane de participanţi.

„Apreciem, în mod deosebit, desemnarea României drept țară organizatoare a Campionatului Mondial de baschet 3×3 tineret, din luna octombrie a acestui an. Am înțeles că acest joc de baschet de 3×3 a fost introdus anul trecut la ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo și felicit Federația Română de Baschet pentru prezența la această premieră olimpică. România își dorește să devină partener activ în proiectele pe care FIBA le va demara în domeniul cercetării, medicinei sportive, comunicării, marketingului sau planificării. Este foarte important să putem beneficia de expertiza dumneavoastră în dezvoltarea acestui sport, atât în cadrul programelor, cât și la nivel instituțional”, a precizat premierul prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Campionatul Mondial de Baschet FIBA 3X390 de ani în slujba baschetului mondial

Anul acesta se împlinesc 90 de ani de când România a devenit membru Fondator al Federației Internaționale de baschet, alături de alte șapte state: Grecia, Italia, Argentina, Elveția, Portugalia și Cehoslovacia.

La nivel baschetbalistic, România a găzduit campionatele europene de juniori organizate în fiecare an, dar și Campionatul European din 2015 (feminin, Timișoara și Oradea) și 2017 (masculin, Cluj-Napoca).

Campionatul Mondial de baschet se desfășoară o dată la 4 ani, ediția din 2023 urmând a se organiza în Japonia, Filipine și Indonezia. În acest moment s-a deschis procesul de aplicare pentru găzduirea Campionatului Mondial FIBA World Cup 2027.

CITEȘTE ȘI » “Trenurile Zăpezii”, în perioada 10 ianuarie – 28 februarie, cu reduceri de 25% la trenurile InterRegio CFR Călători

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://bucurestiri.ro/campionatul-mondial-de-baschet-fiba-3×3-under-23/

crossmenu